מרק גריסים משביע

החומרים:

חצי שקית גריסי פנינה שטופים ומסוננים

3 שיני שום קלופות וקצוצות

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות

כף שמן זית

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות

עשבי תיבול לפי הטעם

מלח פלפל לפי הטעם

חצי כפית שום כתוש

כף אבקת מרק

אופן ההכנה: מאדם את הבצל עם כף השמן עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ. מוסיפים את תפוחי האדמה וארבע כוסות מים רותחים, מנקים את הקצף שנוצר. כאשר לא נוצר יותר קצף מוסיפים את הבטטות ואת הגריסים. מערבבים היטב. מוסיפים עוד 2כוסות מים ואת התבלינים. מוסיפים את עשבי התיבול. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה.

שימו לב:

קערת מרק מחליפה ארוחה.

מתאים מאד לצמחונים, לטבעוניים. מתאים מאד בחורף ומחליף את כל ארוחת הצהריים.