עוגת גבינה אפויה דיאט

החומרים:

3 קופסאות (250 גרם כל אחת) גבינה 5%.

חצי חבילת פודינג אינסטנט וניל (40 גרם).

2 חלמונים.

3 כפות קורנפלור.

מעט תמצית וניל.

60 גרם “כמו סוכר” או כל תחליף סוכר אחר.

5 חלבונים, כף “כמו סוכר” (או כל תחליף סוכר אחר).

30 צימוקים או חמוציות (לא חובה).

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 220 מעלות.

מניחים בקרקעית התנור תבנית עם מים רותחים.

מקציפים חלבונים לקצף רך ולקראת סיום ההקצפה מוסיפים כף “כמו סוכר” ומקציפים מספר שניות.

מערבבים בנפרד את שאר חומרי העוגה (חוץ מהצימוקים). מקפלים שליש מקצף הביצים לתערובת הגבינות ומערבבים בזהירות. לאחר מכן מכניסים את יתרת הקצף ומערבבים. שופכים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק, או לתבנית גדולה, מפזרים את הצימוקים בכל אחת מהתבניות ואופים 10 דקות בחום של 220 מעלות.

לאחר מכן מנמיכים ל 180 מעלות ואופים עוד 40 דקות.

מניחים את העוגה לצינון על השיש ואז מכניסים למקרר ללילה.

למחרת פורסים את העוגה.

שימו לב: פורסים ל 20 פרוסות.

כל פרוסה = 120 קלוריות = ארוחת ביניים.

תודה למיה מהקבוצה על המתכון.

ענת רז