מאפינס פירות יבשים

שימו לב:

מחלקים ל – 20 מאפינס.

כל מאפינס = 140 קלוריות = ארוחת ארבע = פחמימה + פרי.

החומרים:

140 גרם צימוקים,

140 גרם תמרים,

140 גרם משמשים,

200 גרם קמח מנופה (כוס וחצי),

כף אבקת אפייה,

3 כפות שמן,

כפית שמן,

200 גרם כמו סוכר (כוס),

2 ביצים,

500 גרם רסק תפוחים לא ממותק (קופסה),

20 תבניות מאפינס.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה גדולה טורפים את הביצים, ה”כמו סוכר” השמן ורסק התפוחים.

מנפים מעל קמח, אבקת אפייה וטורפים כמה שפחות רק עד לקבלת תערובת אחידה. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות, מוסיפים את הפירות היבשים לתערובת וממשיכים לערבב.

משמנים בכפית השמן את תבנית השקעים ומקמחים קלות. וממלאים כל מאפינס בתערובת כמעט עד הסוף.

אופים כחצי שעה או עד שהמאפינס שחומים והקיסם יוצא כמעט יבש.

  • אפשר להחליף את הפירות היבשים בכל פרי יבש אחר.