עוגת שיש בחושה דיאט

שימו לב: פורסים ל: 16 פרוסות. כל פרוסה = 90 קלוריות לפרוסה.

החומרים:

3 ביצים.

כוס וחצי “כמו סוכר”. או כל תחליף אחר לסוכר.

3/4 כוס יוגורט טבעי.

רבע כפית מלח.

כוס רסק תפוחים טבעי.

3 כפות תמצית רום.

2 כפות אבקת קקאו.

2 כפות שמן קנולה.

2 כוסות קמח.

1 כף אבקת אפייה.

אופן ההכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית עגולה בגודל 26 ס”מ.

שמים בקערה את הביצים וטורפים אותן, מוסיפים יוגורט, רסק התפוחים, שמן, כף אחת של תמצית רום ומערבבים היטב. מוסיפים כמו סוכר ומערבבים היטב.

מערבבים בנפרד קמח, אבקת אפייה ומלח מוסיפים לבלילה ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים 3/4 מכמות העיסה לתבנית.

מוסיפים ליתרת העיסה שבקערה את אבקת הקקאו ואת שאר תמצית הרום ומערבבים היטב. יוצקים כפות מהעיסה הכהה מעל העיסה הלבנה שבתבנית ומערבבים במזלג כך שתיווצר דוגמת שיש בעוגה.

אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

בתיאבון!