מרק עגבניות ואורז

שימו לב: מחלקים את כמות המרק לשמונה חלקים.

כל חלק = מנת פחמימה = 100 קלוריות.

החומרים:

2 קופסאות רסק עגבניות.

2 קופסאות עגבניות מרוסקות.

כפית שום כתוש.

2 כפיות מלח.

חצי כפית פלפל שחור.

חופן שמיר.

2 כוסות אורז.

5 עגבניות רכות.

1 בצל.

אופן ההכנה:

בסיר גדול מאדים את הבצל עד שמשחים (מוסיפים מים מדי פעם כדי שלא יישרף). מכניסים את העגבניות לכלי עם מים רותחים למשך חמש דקות ואז מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות.

מוסיפים את העגבניות לבצל ומערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את קופסאות הרסק ועוד 4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מוסיפים את השמיר לסיר ומבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה.

מכבים את האש וטוחנים את המרק בבלנדר ידני. ממשיכים לבשל את המרק, מוסיפים עוד מים לסיר.

מבשלים את האורז בסיר קטן, לאחר שהאורז מוכן – מודדים 4 כוסות אורז אחרי בישול ומוסיפים לסיר המרק ומערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים לעוד רבע שעה. בודקים ומתקנים תיבול כיון שהאורז סופח את המלחים.

בתיאבון

ענת רז