מרק בצל

שימו לב: מרק חופשי

החומרים:

4 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגולים.

1 כף שמן קנולה.

1 כף אבקת מרק בצל.

קורט מלח.

פלפל לבן או שחור.

חצי כוס יין לבן יבש.

1 שורש סלרי קלוף ונקי.

4 כוסות מים.

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל לטבעות דקות, את הסלרי חותכים לקוביות. בסיר הבישול מטגנים את הבצל בכף השמן, עד שיזהיב. מוסיפים מים במידת הצורך כדי שלא יישרף, לאחר שהבצל זהוב מכניסים לסיר את הסלרי, מוסיפים 3 כוסות מים.

מבשלים על אש גבוהה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש. ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר. מוסיפים לסיר את המלח והפלפל מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות. את היין מוסיפים לקראת סוף הבישול.

בתיאבון

ענת רז