מרק אפונה ועדשים

החומרים:

 1 שקית אפונה יבשה של סוגת (בשקית 500 גרם),

שליש שקית עדשים ירוקות של סוגת (בשקית 500 גרם),

כוס שמיר קצוץ, כוס פטרוזיליה קצוצה,

4 גזרים, מלח פלפל וכמון לפי הטעם, 2 שיני שום,

1 בצל קצוץ, כף שמן זית.

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל עם כף שמן הזית עד להזהבה,

מוסיפים את שיני השום כשהן חתוכות לקוביות קטנות.

מכניסים לסיר את האפונה, העדשים, הגזר, העלים ושני ליטר מים רותחים,

מוסיפים מלח, פלפל וכמון.

אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומכסים.

מוסיפים מים במידת הצורך.

 ממשיכים לבשל לאחר הרתיחה עוד חצי שעה נוספת.

שימו לב:

מרק זה בריא מאד ומתאים גם לצמחונים וגם לטבעונים.

קערית המכילה 2-3 מצקות ממרק זה מחליפה את כל ארוחת הצהריים

הן בקלוריות והן בחלבון אשר אנו מקבלים מהקטניות.