חצילים בתחמיץ

החומרים:

4 חצילים בינוניים

מלח

החומרים לתחמיץ:

כף שמן זית

4 כפות חומץ בלסמי

כף “כמו סוכר” או 2 שקיות “מתוק וקל” או כל תחליף סוכר שיש בבית

חצי כוס מים רותחים

3 שיני שום מקולפות וקצוצות קטן

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

פורסים את החצילים לעיגולים עבים ומניחים על גבי מגבת מטבח או על גבי נייר סופג לספיגת הנוזלים.

לאחר שמייבשים אותם, מניחים על תבנית שטוחה עם נייר אפייה, ממליחים קלות מצד אחד ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות.

לאחר עשר דקות הופכים את החצילים וממליחים את הצד השני

חוזרים על הפעולה עוד פעמיים

מכינים את התחמיץ בקערית.

כאשר החצילים שחומים אך לא שרופים מוציאים אותם ומכניסים לקופסה גדולה בצורה הבאה:

שכבה של חצילים, שופכים קצת מהתחמיץ. עוד שכבה ועוד תחמיץ.

סוגרים את הקופסה במכסה ומכניסים למקרר לפחות ליום אחד עד להגשה.

במידה והחצילים אינם מוכנים ניתן להוסיף עוד מהתבלינים של התחמיץ.

שימו לב:

סלט חופשי

בתיאבון