מתכונים‏ > ‏תבשילים‏ > ‏

כריכים

כאשר אנו יוצאים לעבודה, ללימודים או לטיול רצוי לקחת כריך, שתייה ופרי.

ואז, כאשר הרעב יגיע, רצוי שבתיק יהיה כריך מושקע טעים ובריא, על מנת שלא נצטרך "להסתדר" עם אוכל שאינו נכון עבורנו ושנמצא בסביבתנו.

כל שנדרש מאתנו הוא מספר דקות של תכנון, הכנה ויש לנו כריכים טעימים ובריאים לקחת איתנו.

בתיאבון!



טוסט גבינה

שימו לב: כריך זה = 160 קלוריות = פחמימה + חלבון חלבי.

החומרים:

2 פרוסות לחם דגנים קל, או חלה קלה או פיתה קלה מקמח מלא.

2 פרוסות גבינה צהובה 5%.

בצל קטן.

עגבנייה קטנה.


אופן ההכנה:

על פרוסת לחם אחת מניחים פרוסת גבינה צהובה אחת.

פורסים את הבצל והעגבנייה לפרוסות דקות מאד ומניחים מעל לגבינה הצהובה.

מניחים מעל את פרוסת הגבינה הצהובה השנייה ומכניסים לטוסטר.

 

בתיאבון!

ענת רז


ממרח חצילים

שימו לב: תבשיל חופשי וטעים לאכילה.

החומרים:

3 בצלים,

2 חצילים גדולים,

2 פלפלים אדומים,

2 עגבניות,

2 כפיות שום כתוש,

מלח,

2 כפיות אבקת מרק,

פלפל שחור.

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים בסיר בינוני עד להזהבה, מוסיפים מים מדי פעם על מנת שהבצל לא יישרף.

רוחצים את החצילים, קוטמים את העוקץ, לא מקלפים, חותכים לקוביות בינוניות. כאשר הבצל זהוב – מוסיפים את החצילים לסיר ומערבבים היטב.

קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות,] מוסיפים לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר את כל התבלינים, מנמיכים את האש ומכסים.

מתקנים תיבול במידת הצורך.


כריך חביתת ירק

החומרים:

ביצה אחת,

פיתה קלה מקמח מלא,

חופן עלי פטרוזיליה, חופן עלי כוסברה ובצל קטן,

כף ממרח עגבניות ביתי (ראה מתכון לחוד),

עגבניות שרי, עיגולי מלפפון, עלה חסה.

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים מחבת טפלון, טורפים את הביצה ומערבבים היטב, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. שופכים את הביצה למחבת, מפזרים מעל הביצה בצל חי קצוץ דק, עלי פטרוזיליה ועלי כוסברה, לאחר 3 דקות הופכים את החביתה ומטגנים 3 דקות נוספות.

מורחים בפיתה הקלה כף ממרח עגבניות, מכניסים את חביתת הירק, עיגולי מלפפון ועלה חסה, מסדרים ליד עוד עיגולי מלפפון ועגבניות שרי.

שימו לב:

שווה למנת פחמימה + חלבון חלבי = 160 קלוריות.



כריך גבינות

החומרים:

פיתה קלה מקמח מלא,

כף גבינה סימפוניה "שום שמיר" ,3%

פרוסת גבינה בולגרית מלוחה ,5%

פרוסת גבינה צהובה ,5%

מלפפון,

עגבניות מיובשות (ראה מתכון בנפרד),

עגבניות שרי,

אופן ההכנה:

פורסים את הפיתה הקלה, מורחים גבינת סימפוניה, מוסיפים את פרוסת הגבינה הצהובה, פורסים פרוסה דקה של הגבינה המלוחה ומסדרים מעל הגבינה הצהובה, מוסיפים למעלה עגבניות מיובשות. מוסיפים עיגולי מלפפון ועגבניות שרי.

שימו לב:

שווה למנת פחמימה + 1.5 חלבון חלבי = 200 קלוריות.



כריך עם פסטרמה

החומרים:

פיתה קלה "אליס" מקמח מלא,

כף טחינה,

2 פרוסות פסטרמה דלת שומן 2%,

5 עגבניות שרי,

חצי מלפפון,

עגבניות מיובשות (ראה מתכון בנפרד).

אופן ההכנה:

מורחים כף טחינה בתוך הפיתה הקלה, מוסיפים את הפסטרמה ואת העגבניות המיובשות, מניחים בצד פרוסות מלפפון ועגבניות שרי.

שימו לב:

שווה למנת פחמימה + מנת שומן + מנת חלבון חלבי = 210 קלוריות.    



ממרח עגבניות מיובשות

החומרים:

העגבניות הוכנסו לתנור

עגבניות רגילות (או עגבניות שרי) רכות מאד,

מלח ופלפל לפי הטעם,

כפית שום כתוש,

כפית אבקת מרק עוף,

כוס מים רותחים,

כפית שמן זית,

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה. פורסים את העגבניות לפרוסות ומניחים על נייר האפייה ומכניסים לתנור.

העגבניות מוכנות לאכילה

בכוס גדולה מכניסים את כל החומרים ואת המים הרותחים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת מברשת מורחים את התערובת על העגבניות וחוזרים על כך כל רבע שעה.

לאחר כשעה מכבים את התנור ומשאירים את העגבניות בתנור הכבוי למשך שעתיים.

מוציאים, מסננים מנוזלים ומעבירים לקופסה.


שימו לב: מאכל חופשי לאכילה המשדרג את הכריך.


כריך עם חביתה

החומרים:

ביצה אחת,

כף גבינת סימפונייה "שום שמיר" 3%,

לחמנייה קלה מקמח מלא,

מלח ופלפל לפי הטעם,

עיגולי מלפפון, עגבנייה, חסה ועגבניות שרי

אופן ההכנה:

מטגנים את החביתה במחבת ללא שמן, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מורחים בלחמנייה כף גבינה ומכניסים ללחמנייה חצי מהחביתה. מוסיפים מעל פרוסות עגבנייה חתוכות ועלה חסה. מסדרים בצד עיגולי מלפפונים ועגבניות שרי.

שימו לב:

שווה לפחמימה + חלבון חלבי = 160 קלוריות.    


כריך ביצה קשה

החומרים:

ביצה קשה,

לחמנייה קלה מקמח מלא,

כף גבינת סימפוניה "שום שמיר" 3%,

מלח לפי הטעם,

עיגולי מלפפון, עגבנייה, עלה חסה, עגבניות שרי.

אופן ההכנה:

מבשלים את הביצה בסיר קטן עם מים רותחים, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש קטנה למשך עוד 10 דקות.

מוציאים את הביצה, מקררים ופורסים אותה.

פורסים את הלחמנייה ומורחים בתוכה כף גבינה, משתמשים במחצית הביצה הקשה ומסדרים את הפרוסות בתוך הלחמנייה. ממליחים היטב.

מוסיפים פרוסות עגבנייה חתוכות ועלה חסה לתוך הלחמנייה. מוסיפים ליד עיגולי מלפפון ועגבניות שרי.

שימו לב: שווה לפחמימה + חלבון חלבי + ירק = 160 קלוריות.


פרוסות חצילים בתחמיץ

 החומרים:

3 חצילים גדולים.

קופסת רסק עגבניות מתובלות.

חופן קטן של שמיר.

מלח לפי הטעם

כפית שום כתוש.

חצי כוס חומץ.

כוס מים רותחים.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים על תבנית גדולה נייר אפייה.

חותכים את החצילים לעיגולים גדולים ומסדרים על נייר האפייה. ממליחים היטב את החצילים ומכניסים לתנור למשך חצי שעה.

לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית, הופכים את החצילים, ממליחים היטב את צדם השני ומכניסים שוב לתנור לעוד חצי שעה.

מכניסים לקופסה גדולה: רסק מתובל, שמיר קצוץ, חצי כוס חומץ, כפית שום כתוש, כוס מים רותחים ומערבבים היטב.

מוציאים את החצילים מהתנור ומכניסים לקופסה. סוגרים את הקופסה ומכניסים למקרר למשך שלושה ימים על מנת שהחצילים יספגו את הטעמים.

 

שימו לב: חופשי לאכילה. פרוסות חציל אלו משדרגות מאד את הכריכים.


כריך עם אבוקדו וביצה קשה

החומרים:

פיתה קלה מקמח מלא.

1 ביצה קשה.

רבע אבוקדו.

עגבניות מיובשות (ראה מתכון בנפרד).

כפית גבינת סימפוניה שום שמיר 3%.

אופן ההכנה: מבשלים את הביצה עד שהופכת לקשה, מקררים, פורסים לפרוסות דקות וממליחים.

פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות וממליחים. מורחים בתוך הפיתה הקלה כפית גבינה, מסדרים יפה את פרוסות הביצה, מעליהן את פרוסות האבוקדו ומעליהן מפזרים עגבניות מיובשות.

שימו לב: שווה למנת פחמימה + מנת שומן + חלבון חלבי = 210 קלוריות. 


כריך עם פסטרמה וחצילים

החומרים:

כף טחינה.

2 פרוסות פסטרמה דלת שומן (עד 2%).

פיתה קלה מקמח מלא.

פרוסות חצילים בתחמיץ (ראה מתכון בנפרד).

אופן ההכנה:

מורחים בתוך הפיתה כף טחינה, מסדרים את פרוסות הפסטרמה ומעליהן את פרוסות החצילים, מוסיפים ירקות לפי הטעם.


שימו לב: שווה למנת פחמימה + מנת חלבון חלבי + מנת שומן = 210 קלוריות.


ממרח אדום חופשי

החומרים:

2 בצלים גדולים, כפית שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם, 4 עגבניות רכות מאד ובשלות, קופסה גדולה (570 גרם) של רסק עגבניות אדום,

חצי קופסה של רסק עגבניות בתיבול בזיליקום ועשבי תיבול (בקופסה 800 גרם),

כף אבקת מרף עוף.

מי שאוהב יותר מתוק יכול להוסיף 2 כפות תחליף סוכר.

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים בסיר גדול ושטוח, מוסיפים מים מדי פעם כדי שלא יישרף. כאשר הבצל זהוב, קוצצים את העגבניות הרכות (ללא קליפה), מוסיפים אותן לסיר ומערבבים, מוסיפים רסקים ותבלינים, ומערבבים היטב.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכסים במכסה.

מבשלים רבע שעה ומכבים את האש.

שימו לב:

ממרח חופשי ובריא.

איך משתמשים בממרח:

*לשדרוג כריכים (מתאים לכריך עם חביתת פטריות). *במקום קטשופ.

*לפיצה ביתית לפי המתכון הבא:

פורסים פיתה קלה לשני עיגולים, מורחים את הממרח האדום מעל כל עיגול,

 מניחים פטריות חתוכות, מעל  פרוסת גבינה צהובה 5%,

מפזרים אורגנו ומכניסים למיקרוגל ל 2 דקות.

שימו לב:

שווה לארוחת הערב: פחמימה + חלבון חלבי.

*לטוסט בריא לפי המתכון הבא:

מורחים את הממרח האדום על 2 פרוסות חלה קלה,

 מניחים פרוסה אחת של בולגרית 5% ופרוסה אחת של צהובה 5%,

מפזרים אורגנו ומכניסים למכשיר טוסטים ל 3 דקות.

שימו לב:

שווה לארוחת הערב: פחמימה + חלבון חלבי.