מתכונים‏ > ‏

מתוקים


אוזני המן

שימו לב: מתקבלות 24 אזני המן. כל אוזן המן = 120 קלוריות.
החומרים:
2.5 כוסות קמח תופח.
שליש כוס שמן קנולה.
1 כף סוכר
24 כפיות ריבה
קורט מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, השמן, הסוכר והמלח יחד לבצק אחיד. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס רחבה יוצרים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. ממלאים בריבה (כפית) וסוגרים לצורת משולש. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים עד להזהבה.

שימו לב:
מילוי של כפית פרג: 140 קלוריות לאוזן המן.
מלוי של כפית חלבה: 175 קלוריות לאוזן המן.
מלוי של כפית שוקולד: 175 קלוריות לאוזן המן.
מלוי של כפית תמרים: 140 קלוריות לאוזן המן.
!בתיאבון וחג שמח


מעדן תותים

בימי ילדותי אכלנו תותים עם שמנת.

הנה הגרסה הקלה יותר והבריאה יותר: 

שימו לב: שווה ל 190 קלוריות = מנת חלבון חלבי + מנת פרי.

החומרים:

כוס תותים חתוכים לקוביות קטנות.

4 שקיות "מתוק וקל".

1 גיל.

אופן ההכנה:

שופכים את הגיל לקערית, קוצצים את התותים לקוביות קטנות ומכניסים לקערית, מערבבים היטב, מוסיפים לקערית את שקיות ה"מתוק וקל" ומערבבים.  מכסים בניילון נצמד למשך רבע שעה ומגישים.

 

בתיאבון!


עוגת פירות יבשים


שימו לב: פורסים את העוגה ל 30 פרוסות. כל פרוסה = 80 קלוריות. (פרי ופחמימה) ומתאימה מאד לארוחת הארבע.

החומרים:

4 ביצים.

2 שקיות סוכר וניל.

5 כפות "כמו סוכר". 

חצי כפית מלח.

 1 כוס קמח.

500 גרם (שלוש ורבע כוסות של פירות יבשים קצוצים מכל סוג שאתם אוהבים).

100 גרם שקדים לא קלויים.

2 תבניות אינגליש קייק חד-פעמיות.

2 כפיות שמן קנולה. 

אופן ההכנה: טורפים בקערה את הביצים עם סוכר הוניל, המלח וה"כמו סוכר", מוסיפים קמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים והפירות היבשים ומערבבים היטב. משמנים את התבניות בכפית שמן הקנולה ומנגבים עם נייר סופג, מכניסים את התערובת לתבניות ואופים שעה בחום של 130 מעלות, עד שהעוגה יציבה וזהובה. מחכים שהעוגה תתקרר לפני שפורסים אותה.


חג שמח ובתיאבון!


עוגת שיש בחושה דיאט

שימו לב: פורסים ל: 16 פרוסות. כל פרוסה = 90 קלוריות לפרוסה.

החומרים:

3 ביצים.

 כוס וחצי "כמו סוכר". או כל תחליף אחר לסוכר.

3/4 כוס יוגורט טבעי.

רבע כפית מלח.

כוס רסק תפוחים טבעי.

3 כפות תמצית רום.

2 כפות אבקת קקאו.

2 כפות שמן קנולה.

2 כוסות קמח.

1 כף אבקת אפייה.

 

אופן ההכנה: מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים ומקמחים קלות תבנית עגולה בגודל  26 ס"מ.

שמים בקערה את הביצים וטורפים אותן, מוסיפים יוגורט, רסק התפוחים, שמן, כף אחת של תמצית רום ומערבבים היטב. מוסיפים כמו סוכר ומערבבים היטב.

מערבבים בנפרד קמח, אבקת אפייה ומלח מוסיפים לבלילה ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים 3/4 מכמות העיסה לתבנית.

מוסיפים ליתרת העיסה שבקערה את אבקת הקקאו ואת שאר תמצית הרום ומערבבים היטב. יוצקים כפות מהעיסה הכהה  מעל העיסה הלבנה שבתבנית ומערבבים במזלג כך שתיווצר דוגמת שיש בעוגה.

אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

 בתיאבון!


עוגת גבינה

שימו לב: פורסים את העוגה לעשר פרוסות.

כל פרוסה = לחלבון חלבי כלומר ל 80 קלוריות.

החומרים: 750  גר' גבינה 1/2%.

חצי כוס "כמו סוכר".

5 חלבונים + כפית נוספת של "כמו סוכר".

½ חפיסה אינסטנט פודינג וניל.

2 חלמונים.
כף גרידת לימון.

חצי כפית תמצית וניל.

3 כפות קמח תופח.

אופן ההכנה: מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד החלבונים. מקציפים את החלבונים עם כפית כמו סוכר ומקפלים את הקצף לתוך הבלילה. יוצקים לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפיה.

מניחים את התבנית הקפיצית(מספר 26)  בתוך תבנית גדולה ועמוקה עם מים חמים, אופים בחום גבוה (220 מעלות) כ-10 דקות ועוד 40 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

בתיאבון!


עוגת גבינה בטעם וניל-תפוז

שימו לב: פורסים את העוגה לשמונה פרוסות.

כל פרוסה = 44 קלוריות.

החומרים:

1 ג'לי דיאט בטעם תפוז.

חצי כוס מים קרים. 3/4

כוס תה חם בטעם תפוז.

כוס גבינה לבנה 3%.

240 גרם גבינת כנען או טוב טעם.

חצי כפית מלח.

כפית תמצית וניל.

חצי מיכל קצפת צמחית לייט. 

3 כפות פודינג וניל ללא סוכר.

3 כפות חלב סויה לייט (או כל חלב אחר 1%).

תרסיס שמן או כף שמן קנולה.

אופן הכנה:

מרפדים תבנית קפיצית קטנה (מס' 24) בנייר אפייה ומרססים קלות בתרסיס שמן.

ממיסים את הג'לי במים רותחים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את התה החם. בוחשים ומניחים בצד.

מקציפים את הגבינות עם המלח ותמצית הוניל במיקסר לתערובת אחידה. מקציפים את הקצפת הצמחית בקערה נפרדת במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה את הפודינג. כשהתערובת מתחילה להסמיך, מוסיפים את החלב. מערבבים לתערובת אחידה. מאחדים את שלוש התערובות בעזרת מרית בתנועות קיפול ויוצקים לתבנית המוכנה. מחליקים בעזרת המרית. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, עד להתייצבות.

בתיאבון!


עוגת דבש קלה

שימו לב: מחלקים את העוגה ל - 12 פרוסות.  

כל פרוסה שווה למנת פחמימה + חצי מנת פרי = 95 קלוריות.

 

החומרים:

2 ביצים.

75 גרם דבש קל.

כף שמן.

125  גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק.

75 גרם ריבת משמש לייט.

 100 גרם קמח לבן. 100

1 גרם קמח מלא.

150 גרם "כמו סוכר".

110 מ"ל מים.

1.5 גרם נס קפה.

7 גרם סודה לשתייה.

1.5 גרם קקאו.

2.5 גרם קינמון.

 רבע כפית מלח.

 חצי כפית תמצית וניל.

 

אופן ההכנה: מערבבים במיקסר (עם וו גיטרה) דבש, כמו סוכר, ריבה ותמצית וניל לתערובת אחידה. במקביל מבשלים בסיר קטן את השמן, המים, הנס קפה לרתיחה. כשהסיר רתח מכבים את האש ומוסיפים את רסק תפוחי העץ ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר (שעובד במהירות נמוכה) למספר שניות. מכבים את המיקסר. טורפים את הביצים מוסיפים למיקסר ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, קקאו, קינמון ומלח ומוסיפים לקערת המיקסר ומערבבים (ידנית) לתערובת חלקה. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים 50 דקות בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש.

 

בתיאבון! 



סופגניות אפויות

שימו לב: מתקבלות:  20 סופגניות.   כל סופגנייה =110 קלוריות.

שימו לב: סופגנייה מטוגנת = 550 קלורית

 החומרים:

 200 גרם קמח לבן.

50 גרם קמח מלא.

10 גרם שמרים יבשים.

20 גרם "כמו סוכר".

 3 גרם מלח.

חצי כוס מים.

1 ביצה.

ריבת דיאט בטעם תות.

 

אופן ההכנה:

לשים במעבד מזון או במיקסר את החומרים למעט המלח והריבה, עד שהחומרים מתאחדים לבצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד.

מתפיחים 20 דקות. ניתן לעשות זאת בקערת המיקסר או בקערה נפרדת.

כעבור 20 דקות מחלקים לכדורים, משקל כל כדור 40 גרם. מניחים כל כדור על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה של 40 דקות.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

מוציאים את הסופגניות מהתנור ומניחים לצינון.

מכניסים לכל סופגנייה כפית ריבת דיאט תות.

ניתן לפזר למעלה אבקת "כמו סוכר".


מאפינס פירות יבשים

שימו לב:

מחלקים ל - 20 מאפינס.

כל מאפינס = 140 קלוריות = ארוחת ארבע = פחמימה + פרי.

החומרים:

140 גרם צימוקים,

140 גרם תמרים,

140 גרם משמשים,

200 גרם קמח מנופה (כוס וחצי),

כף אבקת אפייה,

3 כפות שמן,

כפית שמן,

200 גרם כמו סוכר (כוס),

2 ביצים,

500 גרם רסק תפוחים לא ממותק (קופסה),

20 תבניות מאפינס.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה גדולה טורפים את הביצים, ה"כמו סוכר" השמן ורסק התפוחים.

מנפים מעל קמח, אבקת אפייה וטורפים כמה שפחות רק עד לקבלת תערובת אחידה. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות, מוסיפים את הפירות היבשים לתערובת וממשיכים לערבב.

משמנים בכפית השמן את תבנית השקעים ומקמחים קלות. וממלאים כל מאפינס  בתערובת כמעט עד הסוף.

אופים כחצי שעה או עד שהמאפינס שחומים והקיסם יוצא כמעט יבש.

* אפשר להחליף את הפירות היבשים בכל פרי יבש אחר.



בראוניז בריא

שימו לב: כל ריבוע = 45 קלוריות. כלומר 2 ריבועים = ארוחת ביניים.

החומרים:

2.5  בננות גדולות ובשלות.

2 חלבונים.

כפית תמצית וניל.

כפית אבקת אפייה.

3 כפות קקאו.

3/4 כוס (170 גרם) כמו סוכר.

1/2 כוס פחות כף אחת (50 גרם) קמח מלא.

3/4 כוס (110 גרם) קמח לבן רגיל.

 

אופן ההכנה: מועכים בקערה את הבננות, מוסיפים חלבונים, וניל וסוכר ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת מנפים קמח, קקאו ואבקת אפייה.

מערבבים את שתי התערובות היטב ויוצקים לתבנית מלבנית בגודל  20 / 20  משומנת מעט.

אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה.

מוציאים מהתנור, מקררים וחותכים ל: 25 ריבועים.

 

הערות: אוהבי המתוק שבינינו יכולים להוסיף עוד 2 כפות תחליף סוכר.

בסוף האפייה הבראוניז מעט דחוסים ולא אווריריים,

לכן ניתן להוסיף 2 כפות מיץ תפוזים למתכון.

 

בראוניז בריא המכיל קמח מלא, בננה שעשירה באשלגן, אינו מכיל סוכר או שומנים.


עוגת גבינה אפויה דיאט

החומרים:

3 קופסאות (250 גרם כל אחת) גבינה 5%.

חצי חבילת פודינג אינסטנט וניל (40 גרם).

2 חלמונים.

3 כפות קורנפלור.

מעט תמצית וניל.

60 גרם "כמו סוכר" או כל תחליף סוכר אחר.

5 חלבונים, כף "כמו סוכר" (או כל תחליף סוכר אחר).

30 צימוקים או חמוציות (לא חובה).

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 220 מעלות.

מניחים בקרקעית התנור תבנית עם מים רותחים.

מקציפים חלבונים לקצף רך ולקראת סיום ההקצפה מוסיפים כף "כמו סוכר" ומקציפים מספר שניות.

מערבבים בנפרד את שאר חומרי העוגה (חוץ מהצימוקים). מקפלים שליש מקצף הביצים לתערובת הגבינות ומערבבים בזהירות. לאחר מכן מכניסים את יתרת הקצף ומערבבים. שופכים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק, או לתבנית גדולה, מפזרים את הצימוקים בכל אחת מהתבניות ואופים 10 דקות בחום של 220 מעלות.

לאחר מכן מנמיכים ל 180 מעלות ואופים עוד 40 דקות.

מניחים את העוגה לצינון על השיש ואז מכניסים למקרר ללילה.

למחרת פורסים את העוגה.

שימו לב: פורסים ל 20  פרוסות.

 כל פרוסה = 120 קלוריות = ארוחת ביניים.

 

תודה למיה מהקבוצה על המתכון.

 ענת רז


עוגת בריאות

החומרים:

750 גרם תמרים מג'הול מגולענים.

250 גרם פתי בר או כל ביסקוויט אחר או קופסת עוגיות "אביבה" בטעם וניל.

50 גרם אגוזים.

קצת קוקוס.

אופן ההכנה:

מגלענים את התמרים

במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים ומעבירים לקערה גדולה.

מרסקים את האגוזים ומוסיפים לקערה.

מרסקים את התמרים ומוסיפים לקערה.

מערבבים היטב את כל החומרים עד לעיסה אחידה.

מפזרים קצת קוקוס על תבנית עגולה 26.

מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים היטב. מפזרים מעט קוקוס מעל.

מעבירים למקפיא למשך 10 שעות לפחות.

שימו לב:

פורסים את העוגה ל  - 16 חלקים.

כל חלק שווה למנת פחמימה + מנת שומן + מנת פרי = 210 קלוריות.


קציפת תותים

החומרים:
1 חלבון ביצה (החלק הלבן בלבד)

כף "כמו סוכר" או 2 שקיות "מתוק וקל" או כל תחליף סוכר אחר

5 תותים גדולים.

אופן ההכנה:

חותכים את התותים לשניים, במיקסר עם וו גיטרה מרסקים את התותים יחד עם שאר החומרים.

לאחר 5 דקות מחליפים למקצפת ומקציפים עד קבלת קצף ורוד, יציב ונפוח.

שימו לב:

שווה למנת פרי = 60 קלוריות

תודה לרבקה מהקבוצה על המתכון


מאפינס תפוחים דיאטטי

החומרים:

360 גרם רסק תפוחים.

140 גרם קמח לבן.

כפית אבקת אפייה.

2 כפות שמן קנולה.

200 גרם כמו סוכר.

ביצה אחת.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה גדולה טורפים את הביצה, ה"כמו סוכר" השמן ורסק התפוחים.

מערבבים בנפרד קמח ואבקת אפייה מוסיפים לקערת התפוחים וטורפים כמה שפחות רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מרפדים תבנית שקעים וממלאים כל מנז'ט בתערובת כמעט עד הסוף.

אופים כחצי שעה או עד שהמאפינס שחומים והקיסם יוצא כמעט יבש.

שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר עד יומיים.

שימו לב:  מתקבלים 12 מאפניס – כל מאפינס שווה 95 קלוריות.

ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך.

ניתן להכין באינגליש קייק (2 פסים, פורסים ל 12 פרוסות)

או בתבנית קאפקייק (ראו תמונה).


קפקייס תפוחי עץ

החומרים:

3 תפוחי עץ גרנד מרוסקים בפומפייה עבה, 6 כפות שטוחות של קמח,

2 שקיות של תחליף סוכר, קליפת לימון מגורדת,

קופסה קטנה של רסק תפוחי עץ ללא סוכר.
רבע כפית אבקת קינמון, רבע כפית תמצית וניל, 2 ביצים.

אופן ההכנה: 

מגרדים את התפוחים בפומפייה גסה.

מכניסים למסננת וסוחטים היטב. לאחר שגירדתי את התפוחים.

מערבבים יחד את החומרים.
משמנים ומקמחים תבנית שקעים, מכניסים את הבלילה לתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות.
אופים כ 35 דקות עד להשחמה.

:שימו לב
כל חלק = ארוחת ארבע. = פחמימה + פרי = 140 קלוריות.
 בתיאבון!

עוגת בננות דיאט

החומרים:

2 כפות שמן קנולה.

כוס רסק תפוחי עץ ללא סוכר.

כוס תחליף סוכר.

3 ביצים.

5 בננות בשלות מעוכות.

280 גרם קמח (2 כוסות).

2 כפיות אבקת אפייה.

כפית קינמון.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים שמן, רסק תפוחי עץ, קינמון,

תחליף סוכר ואת הבננות המעוכות. מערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים קמח (מנופה) ואבקת אפייה.

מוסיפים את הקמח  לקערת הבננות ומערבבים היטב.

משמנים ומקמחים שתי תבניות אינגליש קייק,

שופכים את הבלילה לתוכן ומכניסים לתנור ל 40 דקות.

בודקים את העוגות עם קיסם ואם יש צורך ממשיכים לאפות עוד 5 דקות,

עד שהקיסם יוצא יבש.

מניחים לקירור כשעה ואז פורסים.

שימו לב:

פורסים כל אינגליש קייק ל 7 פרוסות.

כל פרוסה שווה למאה קלוריות = לארוחת ביניים.

בתיאבון

ענת רז