מתכונים‏ > ‏

סלטים


סלט פלפלים בסגנון סיני

שימו לב: תבשיל חופשי

החומרים:

קופסת פטריות שמפניות חתוכות.

1 כרוב קטן.

4 גזרים.

5 פלפלים אדומים.

5 פלפלים צהובים.

5 פלפלים ירוקים בהירים.

1 בצל קטן.

1 קופסת נבטים (הסוג העבה).

1 כף שמן זית.

4 כפות רוטב סויה בסגנון סיני.

5 שקיות "מתוק וקל".

1 כפית מלח.

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול עם כף שמן הזית, מדי פעם מוסיפים מים לבצל על מנת שלא יישרף. כאשר הבצל זהוב ממליחים בכפית מלח.

חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות ומכניסים לסיר, קולפים את הגזרים וממשיכים לקלוף לתוך הסיר, חותכים את הכרוב לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר, מוסיפים לסיר את הפטריות מהקופסה ואת רוטב הסויה ומערבבים היטב.

מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה כשהסיר מכוסה, מוסיפים את הנבטים ומערבבים היטב.

לאחר שהתבשיל מוכן וכיבינו את האש מוסיפים את שקיות המתוק וקל ומערבבים.

אופן ההגשה: ניתן להגיש חם או קר.

 

בתיאבון

ענת רז


סלט חצילים

שימו לב: סלט חופשי.

החומרים:

4 חצילים.

1 כפית שמן זית.

2 שיני שום.

מיץ מלימון סחוט.

חצי כפית מלח.

פלפל שחור.

אופן ההכנה:

מנקבים באמצעות מזלג את החצילים במספר מקומות. מחממים תנור ל 250 מעלות, גריל + טורבו וקולים את החצילים במשך 40 דקות. מוציאים לקערה את תוכן החצילים ומועכים במזלג. מוסיפים לקערה כפית שמן זית. מועכים את שיני השום ומוסיפים לקערה. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ומיץ הלימון ומערבבים עד לקבלת ממרח אחיד.

 

תודה ליפעת מהקבוצה על המתכון.

 

בתיאבון

ענת רז


סלט ירקות לשונאי "ירוק"

 שימו לב: סלט ירקות חופשי

החומרים

1 גזר.

1 פלפל אדום.

 1 בצל.1 פלפל צהוב.

1 עגבנייה.

2 מלפפון חמוץ. 

חצי כפית מלח.

כפית מיץ לימון.

אופן ההכנה: מבשלים את הגזר, אך לא עד לריכוך מלא. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, מוסיפים גם את הגזר כשהוא חתוך לקוביות קטנות. מערבבים היטב, מוסיפים חצי כפית מלח וכפית מיץ לימון.

בתיאבון

ענת רז

   


סלט טונה

 שימו לב: סלט זה = 180 קלוריות = 2 מנות חלבון חלבי + ירקות.

החומרים

1 פלפל אדום קטן.

1 פלפל צהוב קטן.

1 קופסת טונה במים. 

1 בצל קטן. 

1 עגבנייה קטנה.

1 מלפפון חמוץ.

אופן ההכנה: מוציאים את הטונה מהקופסה, שופכים את המים, חותכים לקוביות מאד קטנות את הירקות, מוסיפים לטונה ומערבבים היטב, ממליחים לפי הטעם.

אפשרויות הגשה:

 * מכניסים את הסלט לתוך 4 פיתות קלות מקמח מלא וזה חלק מתפריט הסנדויצ'ים שלנו ליום בו אנו מחוץ לבית.

 * אוכלים את הסלט בתוספת 2 פרוסות לחם קל עם כף מיונז וזוהי ארוחת הצהריים.                                                                                                                           

סלט זה אהוב במיוחד על שחר.

בתיאבון

ענת רז


סלט טוסט

 שימו לב: הסלט שווה 240 קלוריות.

הסלט שווה למנת פחמימה + מנת חלבון חלבי + מנת שומן + ירקות + ארוחת ערב.

החומרים:

4 עלי חסה.

10 עגבניות שרי.

2 מלפפונים.

1 בצל.

1 פלפל אדום.

2 פרוסות חלה קלה.

1 פרוסת גבינה צהובה 5%.

1 פרוסת דקות של גבינה בולגרית 3%.

1 כף רוטב אלף האיים לייט.

חצי כפית מלח.

 

אופן ההכנה:

הטוסט:

מניחים בין 2 פרוסות החלה הקלה (או כל לחם קל אחר): פרוסת גבינה צהובה ופרוסת גבינה בולגרית, מכניסים את הכריך לטוסטר לחיצות.

לאחר שהכריך מוכן, מקררים אותו חמש דקות וחותכים לקוביות קטנות.

הסלט:

שוטפים את עלי החסה ומייבשים. חוצים את עגבניות השרי לחצי, קולפים את המלפפונים, רוחצים וחותכים לקוביות קטנות. קולפים ורוחצים את הבצל, חותכים את הבצל לרצועות דקות. שוטפים ומנקים את הפלפל האדום וחותכים לרצועות דקות.

בקערה גדולה מערבבים את כל חלקי הסלט, מתבלים עם המלח ורוטב אלף האיים. מניחים מעל את קוביות הטוסט ומגישים.

בתיאבון

ענת רז 


טאבולה

החומרים:

1 כוס בורגול, 2 כוסות מים,

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה,

1 כף בצל קצוץ דק,

2 כפות נענע קצוצה,

1 כפית שמן זית,

2 כפות מיץ לימון,

חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור,

1 עגבנייה גדולה קשה חתוכה לקוביות קטנות.

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים למשך שעה עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך.

מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל, הנענע, השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל, מערבבים היטב, מוסיפים את העגבנייה ומערבבים בזהירות.

 

שימו לב:

מחלקים את הכמות לארבע מנות. כל מנה שווה למנת פחמימה = 80 קלוריות.

 

הבורגול הינו קטנייה העשירה בחלבון

ולכן ניתן להחליף את התבשיל בארוחת הצהריים.

כל התבשיל = 320 קלוריות, הוסיפו ליד סלט טרי וזוהי ארוחת הצהריים.


בתיאבון

ענת רז