מתכונים‏ > ‏

פשטידות


פשטידת ירק

שימו לב: פורסים את הפשטידה ל 12 חלקים. כל חלק = 160 קלוריות = פחמימה וחלבון.

 

החומרים:

1 בצל גדול.

קופסת פטריות חתוכות.

4 קישואים.

1 גזר.

כרובית אחת.

ברוקולי אחד.

פלפל אדום אחד.

חצי צרור פטרוזיליה.

חצי צרור שמיר.

3 כפות גבינה לבנה 5%.

3 כפות גבינה מלוחה 5%.

4 כפות קמח מלא או קמח תופח.

4 ביצים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים בכף שמן קנולה במחבת, מוסיפים מים על מנת שלא יישרף. מוסיפים את הפטריות החתוכות למחבת.

בקערה גדולה מגרדים את הקישואים על פומפייה גסה, מגרדים גס את הגזר ומוסיפים לקערה. מפרידים את הכרובית והברוקולי לפרחים ומרתיחים בסיר גדול.

לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הברוקולי והכרובית לקערה.

מערבבים היטב את הירקות ומוסיפים את שאר החומרים ואת הבצל והפטריות מהמחברת.

מחממים תנור ל 150 מעלות.

יוצקים את התערובת לתבנית, מניחים מעל רצועות פלפל אדום. אופים חצי שעה.

 

תודה לטובה מהקבוצה על המתכון!

בתיאבון!


פשטידת קישואים

שימו לב: חצי פשטידה שווה לארוחת צהריים = 250 קלוריות.

או: רבע פשטידה שווה לארוחת הערב = 125 קלוריות.

החומרים:

5 קישואים גדולים מגוררים על פומפייה וסחוטים היטב.

 3 כפות פירורי לחם, 

חצי כוס שמיר טרי קצוץ.

בצל גדול מגורר על פומפייה.

כפית אבקת מרק בצל או עוף.

2 ביצים.

מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.

אופן ההכנה: 

קולפים את הקישואים, מגרדים על פומפייה וסוחטים היטב מהנוזלים. מגרדים על הפומפייה את הבצל. מערבבים את כל החומרים ושופכים לתבנית עגולה בינונית משומנת קלות. אופים בחום של 180 מעלות כשעה.

בתיאבון! 


פשטידת כרובית וגזר

שימו לב: פורסים את הפשטידה ל-8 קוביות.

כל קוביה = 80 קלוריות = מנת פחמימה וירק שלנו.

החומרים:

1 כרובית גדולה.

6 גזרים גדולים.

3 כפות פירורי לחם רגילים.

2 כפות פירורי לחם מתובלים.

2 ביצים.

1 כף אבקת מרק.

מלח.

פלפל.

1 בצל.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל (ללא שמן) על ידי הוספת מים לסיר מדי פעם.

מבשלים את הכרובית והגזרים במי מלח עד לריכוך מוחלט.

כאשר הכרובית והגזרים רכים דיים – מסננים מהמים ומועכים.

מוסיפים לתערוכת את הביצים הטרופות, התבלינים, הבצל המטוגן ופירורי הלחם ומערבבים היטב.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים את התערובת לתבנית בינונית, כאשר התנור חם מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כחצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.

בתיאבון! 

 


פשטידת טונה ופטריות 

שימו לב: פורסים את הפשטידה ל  10 פרוסות. כל פרוסה = 140 קלוריות.      

 הוסיפו סלט ירקות גדול וזוהי ארוחת הערב.

שימו לב: פורסים את הפשטידה ל  5 פרוסות.כל פרוסה = 280 קלוריות.

 כל פרוסה שווה לחלבון בשרי + מנת פחמימה + מנת שומן.

הוסיפו ירקות מבושלים או סלט ירקות וזוהי ארוחת הצהריים.

החומרים:

2 קופסאות טונה במים.

2 קופסאות פטריות חתוכות.

 1 גביע גבינה לבנה 5%:  500 גרם.

4 בצלים.

כף כמויונז.

2 כפיות אבקת מרק.

2 כפות קמח.

2 ביצים. 

כפית שמן זית.

אופן ההכנה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מסננים את הטונה והפטריות מהמים. מטגנים את הבצלים עם כפית שמן זית במחבת, מוסיפים מים כדי שלא יישרף. מעבירים לקערה ומערבבים את כל חומרי הפשטידה.

מכניסים את התערובת לתבנית בגודל של 40/30 ואופים בתנור במשך 40 דקות.

טונה עשירה באומגה 3, דלה בקלוריות ובריאה מאד

 וגם לאלו מאיתנו שלא אוהבים טונה במים – מתכון זה משדרג את טעם הטונה.

בקיצור: פשטידה בריאה וטעימה.

(פשטידה זו אהובה במיוחד על שחר).

 בתיאבון!


פשטידת אטריות מתוקה 

שימו לב:

פורסים את הפשטידה לשמונה פרוסות. כל פרוסה = 200 קלוריות.

כל פרוסה שווה למנת חלבון, מנת פחמימה ומנת פרי ומתאימה במיוחד לארוחת ארבע עם כוס קפה.

החומרים: חצי כוס אטריות דקיקות למרק מבושלות ומסוננות.

2 כפות פירורי לחם עדינים או 2 כפות קוואקר.

50 גרם צימוקים (50 צימוקים).

 6 שקיות של "מתוק וקל".

1 גיל.

1 קופסת גבינה לבנה 5%:  250 גרם.

 ביצה אחת.

אופן ההכנה: מבשלים את האטריות ומסננים אותן. מודדים חצי כוס. בקערה גדולה טורפים את הביצה, מוסיפים לביצה את הגבינה והגיל ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את האטריות ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת את הקוואקר וממשיכים לערבב. מוסיפים לתערובת את הצימוקים תוך כדי ערבוב.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים את התערובת לתבנית מלבנית בגודל של 40/30 ומכניסים את התבנית לתנור החם.

אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות. בודקים את הפשטידה ואם עדיין לא מוכנה, אופים עוד עשר דקות בחום של 150 מעלות.

 

סבתי ז"ל הכינה  "קיגל",

 לקחתי את המתכון המקורי שלה והפכתי אותו ל"שלנו".  

בתיאבון! 


פשטידת גבינה וירקות

שימו לב:  מחלקים את הפשטידה ל - 6  חלקים.

 כל חלק = 300 קלוריות =  מנת פחמימה + מנת חלבון חלבי + מנת שומן.

החומרים: 2 כפות שמן זית.

 2 בצלים קצוצים.

 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות.

 קופסת פטריות.

 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות.

12 זיתים קצוצים קטן.

 רבע חבילת ברוקולי של סנפרוסט.

 רבע כרוב לבן קצוץ.

קצת שמיר קצוץ.

4 כפות מחוקות של קמח או של קוואקר.

גביע גבינה 3%.

רבע קופסת גבינה מלוחה 5% ( פיראוס).

 4 ביצים.

 מלח ופלפל.

 

אופן ההכנה: מחממים בסיר את השמן ומטגנים מעט את כל הירקות. מכניסים לקערה את הגבינה, השמיר, הזיתים, הביצים ואת הירקות מהסיר. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מכניסים את התערובת לתבנית חד פעמית מרובעת ואופים 50 דקות.

בתיאבון!


פשטידת גבינה ופטריות

 שימו לב: פורסים את הפשטידה ל 14 פרוסות.

 כל פרוסה = 200 קלוריות =  לחלבון חלבי+מנת פחמימה.

 מוסיפים סלט ירקות גדול וזוהי ארוחת הערב.

החומרים: בצל גדול קצוץ דק.

 2 קופסאות פטריות קצוצות קטן.

2 כפיות שמן זית.

6 כפות פירורי לחם.

 2 ביצים.

שקית מרק פטריות לייט.

2 קופסאות גבינה 5%.

 

אופן ההכנה: מטגנים במחבת בכפית שמן את הבצל עד הזהבה, מוסיפים מים כדי שלא יישרף.  מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את הפטריות החתוכות. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות ומוסיפים את שקית מרק הפטריות מומסת בכוס מים רותחים. ממשיכים לבשל על אש קטנה למשך 5 דקות נוספות ומכבים את האש.

מערבבים בקערה: 2 ביצים, 2 קופסאות גבינה, 3 כפות מרק פטריות ואת פירורי הלחם, מוסיפים את תכולת המחבת ומוסיפים לערבב.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מורחים כפית שמן על תבנית גדולה, מכניסים את החומרים לתבנית ואופים במשך 45 דקות.

בתיאבון!


פשטידת פטריות וחצילים

 שימו לב: פורסים את הפשטידה ל- 15 פרוסות. כל פרוסה שווה 65 קלוריות.

החומרים:

 2 בצלים גדולים.

1 קופסת פטריות חתוכות.

2 חצילים חתוכים לקוביות.

כף אבקת פטריות

מלח ופלפל לפי הטעם.

2 ביצים.

כפית שום כתוש.

קופסת קוטג'.

קופסת גבינה לבנה 5%.

6 כפות קמח.

אופן ההכנה:

בסיר גדול שטוח מאדים את הבצל עד שזהוב, מוסיפים לו את המלח והפלפל, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, חותכים את החצילים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר ומערבבים היטב למשך 10 דקות, מוסיפים את אבקת מרק הפטריות ומכבים את האש.

מכניסים לקערה גדולה את החומרים מהסיר, מוסיפים את הביצים, הגבינות, והקמח ומערבבים היטב.

מכניסים את התערובת לתבנית בינונית מלבנית, מכניסים את התבנית  לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה. 

פשטידת תירס

שימו לב:

מתקבלות 13 תבניות מאפינס אישיות.

כל מאפינס = 90 קלוריות.

2 מאפינס = פחמימה + חלבון חלבי + 180 קלוריות.

החומרים:

1 קופסת גבינה חלקה 5% של 500 גרם.

גביע גיל.

1 קופסת תירס קל.

6 כפות קמח רגיל .

4 שקיות "מתוק וקל". או 4 כפות "כמו סוכר".

2 ביצים.

חצי כפית מלח.

כף שמן לשימון התבניות.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מוזגים מהבלילה לתבניות מאפינס משומנות ומקומחות קלות ואופים כ 45 דקות.

גיוון לארוחת הערב: במקום לאכול שוב לחם, גבינה וביצה, אפשר לאכול פשטידה או מאפינס שיגוונו לנו את האוכל. הוסיפו סלט ירקות גדול וזוהי ארוחת ערב שונה במקצת ומגוונת.


פשטידת חצילים דיאט

החומרים:

קופסת גבינה 5% (500 גרם).

2 כוסות ממרח חצילים (ראה מתכון לחוד).

2 ביצים.

מלח ופלפל לפי הטעם.

כוס קמח.

שקית אבקת אפייה.

1 פלפל אדום.

אופן ההכנה:

בקערה גדולה טורפים את הביצים ומתבלים. מוסיפים את ממרח החצילים ואת הגבינה ומערבבים היטב, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית 26 עגולה שטוחה ומוזגים פנימה את הבלילה.

פורסים את הפלפל האדום לרצועות דקות ומקשטים את הפשטידה. אופים את הפשטידה במשך 50 דקות ואם אינה מוכנה, אופים עוד 20 דקות בחום של 150 מעלות.

שימו לב:

פורסים ל 20 פרוסות. כל פרוסה = פחמימה + מנת חלבון חלבי = 160 קלוריות



מתכון לממרח חצילים

החומרים:

2 חצילים בינוניים.

4 עגבניות רכות.

2 פלפלים.

1 בצל קטן.

מלח פלפל לפי הטעם.

כפית שום כתוש.

1 כפית אבקת מרק עוף.

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ובסיר גדול "מטגנים" אותו עד להזהבה, מוסיפים מים כדי שלא יישרף, קוצצים את החצילים (עם הקליפה) לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. קוצצים את העגבניות והפלפלים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר ומערבבים כל הזמן, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. לאחר הרתיחה מכסים את הסיר ומנמיכים את האש, מבשלים עד שהתבשיל הופך לממרח.

מסננים את הנוזלים ומכניסים לקופסה. שומרים במקרר.


שימו לב: ממרח חופשי המשדרג כריכים ומשמש גם כבסיס לפשטידת חצילים דיאט (מתכון למעלה).

 

בתיאבון

ענת רז


פשטידת "פיצה" 


החומרים: 2 ביצים, 4 בצלים בינוניים, כפית שום כתוש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, עגבנייה רכה אחת, כפית אבקת מרק, כוס קמח מכל סוג שהוא, 2 קופסאות קוטג' 5%, שקית אבקת אפייה.

אופן ההכנה: בקערה גדולה טורפים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל שחור. מוסיפים לקערה קוטג ומערבבים. מוסיפים אבקת אפייה ומערבבים. קוצצים 3 בצלים לקוביות קטנות, מוסיפים לקערה ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עגולה שטוחה ומכניסים את הבלילה פנימה.

חותכים את העגבנייה לפרוסות דקות ומקשטים את הפשטידה מלמעלה. פורסים את הבצל שנשאר לרצועות דקות ומקשטים את הפשטידה מלמעלה.

ממיסים אבקת מרק, שום כתוש, מלח ופלפל בחצי כוס מים רותחים ושופכים באופן שווה מעל הפשטידה.

אופים במשך 45 דקות.

כעבור 45 דקות מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה להתגבשות בתנור הכבוי עוד מספר שעות.

שימו לב: פורסים את הפשטידה  ל 16 פרוסות.

 כל פרוסה = לפחמימה וחלבון חלבי = 160 קלוריות.

 הוסיפו ליד סלט גדול וזוהי ארוחת הערב.

 

בתיאבון 

ענת רז


פשטידת חצילים וגבינות

החומרים:

מחצית מהממרח במתכון שלמעלה, 2 ביצים, גביע גיל,

גביע גבינה לבנה 5%: 500 גרם. שקית אבקת אפייה, כוס קמח לבן וכוס קמח מלא. 2 כפות פירורי לחם מתובלים.

אופן ההכנה:

בקערה גדולה טורפים את הביצים, מוסיפים את הגיל , הגבינה ואבקת האפייה ומערבבים היטב, מוסיפים את הממרח ומערבבים, מוסיפים את פירורי הלחם ואת הקמחים ומערבבים היטב.

חיממתי תנור לחום של 180 מעלות. הכנתי 4 פסים חד פעמיים של אינגליש קייק, שימנתי וקימחתי אותם ושפכתי את הבלילה פנימה.

הכנסתי לתנור למשך 50 דקות, כאשר מדי פעם סובבתי את התבניות.

שימו לב:

פורסים כל פס  ל - 10  פרוסות.

כל פרוסה = מנת פחמימה + מנת חלבון חלבי = 180 קלוריות = ארוחת הערב.


פשטידת בטטות

החומרים:

4 בטטות בינוניות
.
 2 ביצים. 1 בצל בינוני. שקית אבקת אפייה
 6 כפות קמח או פירורי לחם. כף פירורי לחם מתובלים.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטות,
חותכים לקוביות ומכניסים לסיר גדול עם מים רותחים,
מבשלים עד לריכוך, מוציאים מהמים
מועכים ומניחים במסננת להוצאת הנוזלים.
מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל
קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומוסיפים לבלילה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
משמנים ומקמחים תבנית עגולה של 26

מכניסים את הבלילה פנימה ומכניסים לתנור למשך 40 דקות

בודקים אחרי 40 דקות ואם יש צורך, מנמיכים את  החום ל 150 מעלות

וממשיכים לאפות עוד רבע שעה.


שימו לב:

פורסים ל 16 פרוסות

כל פרוסה =  מנת פחמימה + 100 קלוריות.