מתכונים‏ > ‏

מרקים


מרק עגבניות

שימו לב: מרק חופשי.

החומרים:

7 עגבניות מקולפות.

 7 גזרים קלופים ופרוסים.

 2 בצלים גדולים.

8 כוסות מים רותחים.

מעט רוטב צ'ילי.

3 שיני שום כתושות.

מעט מלח.

פלפל לפי הטעם.

    רבע כוס שמיר או פטרוזיליה קצוצים דק.                                                                                                                                                   

אופן ההכנה: מטגנים בסיר את הבצל עם כפית שמן זית, מוסיפים מים על מנת שלא יישרף. לאחר שהבצל זהוב מוסיפים את השום, את הגזר, העגבניות והתבלינים. מוסיפים את המים וממשיכים לבשל עד שהגזר מתרכך. מרסקים בבלנדר ומפזרים מעל את השמיר הקצוץ. 

בתיאבון

ענת רז


 מרק קישואים

שימו לב: מרק חופשי.

החומרים: 

6 קישואים גדולים חתוכים לקוביות .

1 בצל גדול.

2 כפות קוואקר.

צרור שמיר קצוץ דק.

1 כף מרק עוף.

קצת אבקת שום.

 מלח ופלפל. 

אופן ההכנה: מאדים את הבצל בסיר עם תוספת מים, עד להשחמתו. מוסיפים את הקישואים  את השמיר ואת הקוואקר ומכסים אותם במים רותחים. ממיסים את אבקת המרק ואבקת השום, מוסיפים לסיר, מבשלים 45 דק' על אש בינונית ומוסיפים את המלח והפלפל רק בסוף. מערבבים מפעם לפעם. לאחר שהמרק מוכן, ניתן לטחון במעבד מזון. 

בתיאבון

ענת רז

 


מרק ירקות "שלנו"

שימו לב: מרק חופשי.

החומרים: 

6 קישואים.

6 גזרים.

חופן פטרוזיליה.

חופן שמיר.

2 כפות אבקת מרק (אני משתמשת באבקת מרק ללא מלח וללא מונוסודיום).

כרוב קטן.

בצל אחד.

בטטה קטנה או 2 כפות קוואקר.                                                                                                                                                                    

אופן ההכנה: חותכים את כל הירקות ומכניסים לסיר גדול עם מים רותחים. לאחר הרתיחה מוסיפים את אבקת המרק (ומלח ופלפל למי שרוצה) ומנמיכים את האש ומכסים את הסיר. לאחר שהירקות רכים – מכבים את האש וטוחנים את המרק.


מרק זה אהוב עלי במיוחד ונמצא במטבחי כל החורף. 

בכל פעם שאני רעבה, קר לי, או סתם "מחפשת" אני מחממת לי קערית מרק ונרגעת.

בתיאבון

ענת רז


מרק בצל

שימו לב: מרק חופשי 

החומרים:

4 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי עיגולים.

1 כף שמן קנולה.

1 כף אבקת מרק בצל.

קורט מלח.

פלפל לבן או שחור.

חצי כוס יין לבן יבש.

1 שורש סלרי קלוף ונקי.

4 כוסות מים.

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל לטבעות דקות, את הסלרי חותכים לקוביות. בסיר הבישול מטגנים את הבצל בכף השמן, עד שיזהיב. מוסיפים מים במידת הצורך כדי שלא יישרף, לאחר שהבצל זהוב מכניסים לסיר את הסלרי, מוסיפים  3 כוסות מים.

מבשלים על אש גבוהה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש. ממיסים את אבקת המרק בכוס מים רותחים ומוסיפים לסיר. מוסיפים לסיר את המלח והפלפל מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות. את היין מוסיפים לקראת סוף הבישול.

 בתיאבון

ענת רז 


מרק עגבניות ואורז

שימו לב: מחלקים את כמות המרק לשמונה חלקים.

כל חלק = מנת פחמימה = 100 קלוריות.

החומרים:

2 קופסאות רסק עגבניות.

2 קופסאות עגבניות מרוסקות.

כפית שום כתוש.

2 כפיות מלח.

חצי כפית פלפל שחור.

חופן שמיר.

2 כוסות אורז.

5 עגבניות רכות.

1 בצל.

אופן ההכנה:

בסיר גדול מאדים את הבצל עד שמשחים (מוסיפים מים מדי פעם כדי שלא יישרף). מכניסים את העגבניות לכלי עם מים רותחים למשך חמש דקות ואז מקלפים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות.

מוסיפים את העגבניות לבצל ומערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את קופסאות הרסק ועוד 4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מוסיפים את השמיר לסיר ומבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה.

מכבים את האש וטוחנים את המרק בבלנדר ידני. ממשיכים לבשל את המרק, מוסיפים עוד מים לסיר.

מבשלים את האורז בסיר קטן, לאחר שהאורז מוכן – מודדים 4 כוסות אורז אחרי בישול ומוסיפים לסיר המרק ומערבבים היטב, מכסים את הסיר ומבשלים לעוד רבע שעה. בודקים ומתקנים תיבול כיון שהאורז סופח את המלחים.

בתיאבון

ענת רז 


מרק ירקות וסקיני פסטה

החומרים:

4 גזרים.

4 קישואים.

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה.

4 בטטות.

חצי כוס עדשים אדומות.

חצי כוס שמיר קצוץ.

בצל קטן.

כרוב קטן.

מלח ופלפל לפי הטעם.

2 כפות אבקת מרק עוף פרווה.

שקית סקיני פסטה נודלס מסוננת ורחוצה.

 

אופן ההכנה:

קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות לתוך סיר גדול, ממלאים במים

רותחים ומעמידים על האש.

מוסיפים את התבלינים ואת העדשים ומערבבים.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומכסים.

מוסיפים את הסקיני פסטה המסוננת לסיר לקראת סוף הבישול.

 

שימו לב:

מרק זה הינו "מרק ארוחה" כיון שמכיל בטטה ועדשים.

בתיאבון!