מתכונים‏ > ‏

מאפים


מאפה בטטות

שימו לב: מחלקים את התבנית ל 10 חלקים. כל חלק = מנת פחמימה = 80 קלוריות.

החומרים:

5 בטטות גדולות.

שקית גזר גמדי.

כף דבש קל.

כף אבקת מרק עוף.

כף פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:

קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות עבות, מבשלים את הבטטות ואת הגזר הגמדי בסיר עם מים, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לחמש דקות ומוציאים את הבטטות והגזר. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכניסים את הבטטות והגזר לתבנית בגודל של 25/30, ממיסים בקערית את אבקת מרק העוף  בחצי כוס מים רותחים, מוסיפים לקערית את הדבש והפפריקה ומערבבים היטב. שופכים את המרינדה על הבטטות והגזר ומכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה.

בתיאבון

ענת רז


 פיצה פיתה

שימו לב: שווה 200 קלוריות = שווה למנת פחמימה + מנת חלבון חלבי  = ארוחת הערב שלנו. מומלץ להוסיף ליד סלט ירקות טרי.

החומרים:

פיתה קלה מקמח מלא.

כף קטשופ.

פטריות חתוכות.

גבינה בולגרית 3%.

אורגנו.

2 פרוסות גבינה צהובה 5%.

פלפל אדום קטן.

אופן ההכנה:

פורסים את הפיתה לשני עיגולים, על כל עיגול מורחים קטשופ, מעל מניחים פטריות חתוכות, מעל הפטריות מניחים את הגבינה הבולגרית כשהיא חתוכה לקוביות קטנות, חותכים את הפלפל לקוביות קטנות ומניחים מעל , מניחים את פרוסת הגבינה הצהובה על הירקות והגבינה הבולגרית ומפזרים מעליה אורגנו. מכניסים למיקרוגל לשתי דקות בחום גבוה.

ניתן להוסיף תוספות שונות לפי הטעם, שחר אוהב תוספת אננס (ואז יש להוריד מכמות הפירות היומית),

אם מוסיפים זיתים יש להוריד מכמות השמן היומית.

פיצה זו אהובה במיוחד על בני ביתי ואנו נוהגים להתפנק איתה בסופ"ש.

בתיאבון

ענת רז


מצה מטוגנת קלה

שימו לב: שווה ל 230 קלוריות = מנת פחמימה + מנת חלבון חלבי + מנת שומן.

החומרים:

ביצה אחת.

חלבון נוסף מביצה אחרת.

כפית שמן קנולה.

1 מצה קלה.

אופן ההכנה:

מרטיבים את המצה הקלה ומפוררים לחתיכות קטנות, מערבבים את הביצה והחלבונים עם פירורי המצה. מטגנים על מחבת בכפית שמן קנולה.


לחמניות לפסח

שימו לב: מתקבלות 15 לחמניות.

 כל לחמנייה = 100 קלוריות = מנת פחמימה + מנת שומן.

החומרים:

כוס וחצי מים.

חצי כוס שמן.

כוס וחצי קמח מצות.

4 ביצים.

מלח.

פלפל.

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים עם השמן המלח והפלפל, כאשר המים רותחים מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לבשל, מרתיחים שוב ומסירים מהאש. טורפים את הביצים ומוסיפים אחת אחת, מערבבים היטב ומקררים. מרטיבים את הידיים במים ויוצרים לחמניות קטנות וארוכות, מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייד אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות חצי שעה.



לביבות ירק אפויות

שימו לב: מתקבלות 23 לביבות. כל לביבה =  25 קלוריות.

6 לביבות = ארוחת הערב = פחמימה + חלבון חלבי + ירקות.

 החומרים:

2 קישואים גדולים.

2 גזרים גדולים.

2 תפוחי אדמה בינוניים.

1 בצל.

3 כפות קמח מלא.

3 כפות קמח לבן.

חצי כפית אבקת אפייה.

1 ביצה.

חצי כפית פלפל שחור.

כפית מלח.

 

אופן ההכנה: מקלפים את הירקות ומגרדים על הפומפייה.

סוחטים את הנוזלים ומניחים במסננת לייבוש.

בקערה טורפים את הביצה, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואת

תערובת הירקות ומתבלים במלח ופלפל.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה ושטוחה,

יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים על התבנית.

לאחר אפייה של  20 דקות  מוציאים את התבנית, הופכים את הלביבות בעדינות ומחזירים את התבנית לעוד 20 דקות. אם הלביבות רכות מדי אפשר לאפות עוד 10 דקות.


סירות חצילים

החומרים:

3 חצילים גדולים,

כף שמן קנולה,

2 בצלים,

3-4 עגבניות רכות,

תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק, פפריקה אדומה: לפי הטעם,

100 גרם רסק עגבניות,

2 שיני שום חתוכות,

חצי כוס מים.

אופן ההכנה:

חוצים את החצילים לאורך, משאירים את הקליפה

 ומוציאים את כל התוכן של החציל הצידה.

את סירות החצילים שהתקבלו מכניסים לתנור לרבע שעה לחום של 180 מעלות.

במקביל מטגנים 2 בצלים עם כף שמן עד להשחמה,

מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות ואת התוכן של החציל שנשאר בצד, מתבלים ב: מלח, פלפל, אבקת מרק ופפריקה אדומה מתוקה, מוסיפים את רסק העגבניות וחצי כוס המים, מוסיפים את שיני השום החתוכות ומבשלים עד להתרככות של הירקות.

מקררים את הירקות וממלאים את סירות החצילים.

מכניסים את הסירות הממולאות לתנור לחום של 180 מעלות לעוד חצי שעה .

שימו לב:

 תבשיל חופשי ובריא.

תודה לשירן מהקבוצה על המתכון.