מתכונים‏ > ‏

דגים


דגים מבושלים במיץ לימון

שימו לב: כל מנת דג בגודל כף יד פתוחה = למנת החלבון הבשרי שלנו = 200 קלוריות.

החומרים: 1 ק"ג בקלה או סול.

1 כף מלח.

2 כוסות מים

החומרים לרוטב:

 חצי כוס מיץ לימון.

1 כפית שמן.

1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה.

4 שיני שום קצוצות דק.

1 כפית פפריקה.

1 כפית פלפל שחור.

מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה: מנקים את הדגים וזורים עליהם את המלח. שמים את המים בסיר, מביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים ומבשלים כעשרים דקות ומסננים.

טורפים יחד בקערה רחבה את מיץ הלימון, השמן והפטרוזיליה, השום והתבלינים, מוסיפים את הדגים ומשהים עד שיספגו את הרוטב , מגישים קר.


דג בכוסברה

שימו לב: מחלקים לשתי מנות. כל מנה = לחלבון הבשרי של ארוחת הצהריים = 200 קלוריות.

החומרים:

2 דגים (טונה, סול, מושט).

2 כפיות שמן זית.

חצי כפית מלח.

חצי כפית פלפל שחור.

צרור כוסברה.

עגבנייה אחת גדולה.

 4  שיני שום.                                                           

אופן ההכנה: קולפים את שיני  השום ושמים בסיר גדול ושטוח. מניחים פרוסות דקות של עגבנייה בתחתית הסיר, מוסיפים צרור כוסברה שלם, ממלאים חצי כוס מים ומניחים את הדגים מעל. מורחים על כל דג כפית שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומבשלים עם מכסה על אש קטנה חצי שעה.                                         

תודה לאתי מהקבוצה על המתכון.


דג אמנון בפטריות

שימו לב: מחלקים ל- 2.

כל מנה שווה לחלבון הבשרי של ארוחת הצהריים ולמנת ירק = 200 קלוריות.

יש להוסיף פחמימה.

החומרים:

300 גרם בשר דג אמנון.

1 כפית שמן.

חצי כוס פטריות קצוצות.

חצי כוס קישואים מגוררים וסחוטים.

3 כפות פירורי לחם.

מלח.

פלפל שחור.

רוזמרין לפי הטעם.

4 כפות מיץ לימון.

1 עגבנייה פרוסה.

תרסיס שמן לשימון התבנית.

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני. מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומניחים בה את הדגים.

מחממים במחברת את השמן ומוסיפים את הפטריות והקישואים, מאדים על אש נמוכה עד שיתרככו ומוסיפים את פירורי הלחם ושתי כפות ממיץ הלימון, מתבלים מערבבים ומסירים מהאש.

שוטחים את תערובת הירקות על הדגים שבתבנית, מעטרים בפרוסות העגבנייה ומטפטפים על התבנית את 2 כפות מיץ הלימון הנותרות. אופים כעשרים דקות.

 


דג ברוטב חרדל ודבש

שימו לב: מחלקים ל 4. כל מנה שווה לחלבון הבשרי = 200 קלוריות.

החומרים:

4 מנות דג (בקלה/טונה/סול) – 200 גרם לפני בישול עבור כל מנת דג

4 כפיות דבש.

2 כפות חרדל גרגירים.

4 כפות יין לבן.

4 כפיות שמן זית.

אופן ההכנה:

מחממים היטב מחבת גריל פסים או פחמים.

מערבבים את כל הרכיבים ומורחים על הדגים.

צורבים בגריל  – 5-6 דקות לכל צד.

 


דג סלמון בתנור

שימו לב: מחלקים לחמש מנות.

כל מנה שווה למנת חלבון חלבי + מנת שומן + 250 קלוריות.

החומרים:

 חצי קילו סטייק סלמון.

2 כפות שום כתוש.

מלח.

 פלפל.

רוזמרין.

 בזיליקום.

 4 כפיות שמן זית.

אופן ההכנה: מניחים את הדג על תבנית, מערבבים את כל התבלינים בקערה, מורחים על הדג, עוטפים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור בחום גבוה ל : 20 דקות, מוציאים את התבנית, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 20 דקות נוספות.


קציצות טונה

שימו לב: מחלקים את הקציצות שיצאו ל-4 חלקים.

כל חלק = מנת פחמימה + מנת שומן = 250 קלוריות.

החומרים:

3 בצל בינוני, חתוך לקוביות.

4 קופסאות טונה במים.

4 ביצים.

3 כפות כמון.

2 כפות פטרוזיליה+כוסברה קצוצה.

4 כפיות שמן.

אופן ההכנה:

מחממים 2 כפיות שמן במחבת טפלון ומטגנים את קוביות הבצל עד להשחמה, מניחים בצד להתקרר.בקערה, מניחים את הטונה ומפרקים אותה עם המזלג, מוסיפים כמון, ירק ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב. מוסיפים ביצים: ביצה אחר ביצה ומערבבים עד לעיסה אחידה.יוצרים קציצות בידיים, מחממים 2 כפיות שמן במחבת טפלון ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, מניחים על נייר סופג ומגישים חם.